Σχολικές γιορτές – Εκδηλώσεις

 

Για την Επέτειο της Κήρυξης της Επανάστασης 1821, την Παρασκευή 24/3/2023 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή σχολική γιορτή που παρουσίασε άγνωστες πτυχές της Επανάστασης και γεγονότα που αφορούσαν αποκλειστικά την συμμετοχή της  Πάτρας.

Από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Σκαρπέτα, διαβάστηκαν κείμενα βασισμένα σε λήμματα της Wikipedia, τα οποία είχαν γραφτεί την σχολική χρονιά 2021- 2022, από μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας, μετά από μεγάλη έρευνα σε πηγές και αρχεία της Πόλης.

Στη γιορτή ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, υπό την διδασκαλία και επίβλεψη της εκπαιδευτικού  Ελένης Γάκη.

 

 

 

 

 

Χορεύτηκαν παραδοσιακοί χοροί από ομάδα μαθητών υπό την διδασκαλία της γυμνάστριας, Βασιλικής Βουκελάτου και ακούστηκαν ποιήματα.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια λήμματα που χρησιμοποιήθηκαν:

Ξεσηκωμός της Πάτρας (1821) 

Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Νικόλαος Γερακάρης

Φίλιπ Τζέιμς Γκριν

 

 

Οι μαθητές του  7ου ΕΠΑΛ Πάτρας στη Λιτανεία του Πολιούχου “Αγίου Ανδρέα” 

30/11/2022

video

 

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου – 17 Νοέμβρη

17/11/2022

 

28η Οκτωβρίου 1940

«Στης ιστορίας το διάσελο όρθιος ο γιος πολέμαγε

κι η μάνα κράταε τα βουνά, όρθιος να στέκει ο γιος της

μπρούντζος, χιόνι και σύννεφο.»

Νικηφόρος Βρεττάκος, Μάνα και γιος

27/10/2022

 

 

Ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς στο 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας 

Την Τετάρτη 18/4/2018 το 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας, στο πλαίσιο ποικίλων δράσεων που υλοποιεί το σχολείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, φιλοξένησε τον ποιητή και πνευματικό άνθρωπο της πόλης μας Αντώνη Δ. Σκιαθά, εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας  Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών. Η συνάντηση του κ. Σκιαθά με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς είχε επιτυχή και γόνιμη έκβαση και άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των εφηβικών ψυχών.

Την εκδήλωση συντόνισαν, μαζί με τους Μαθητές οι καθηγήτριες του προγράμματος, Χριστίνα Σκαρπέτα καθηγήτρια Αγγλικών, Διονυσία Νιάχου φιλόλογος και Γεωργία Νικολοπούλου καθηγήτρια Αγγλικών, ενώ την  παρακολούθησαν οι καθηγητές  Βασιλική Βουκελάτου, Κώστας Αναγνώπουλος, Ψιούρη Γεωργία και Κακαβά Βασιλική.

Φωτογραφία 1